وزارت جهاد کشاورزی خواستار حذف تعرفه ۱۵۰ تومانی واردات جو
وی هدف از وضع مابهالتفاوت بر واردات را جلوگیری از کاهش قیمت یک محصول در زمان برداشت و ضرر و زیان احتمالی کشاورزان عنوان کرد و افزود: با توجه به نزدیک شدن روزهای پایانی فصل برداشت جو داخلی و ضرورت حمایت از دامداران از طریق تامین نهادههای مصرفی به قیمتهای مناسب، براساس مصوبه شورای اقتصاد، وزارت جهاد کشاورزی میتواند در صورت لزوم و به منظور تنظیم بازار داخلی نسبت به لغو مصوبه اخذ مابهالتفاوت وضع شده اقدام کند.
کاظمینژاد اظهار کرد: گمرک ایران طبق مصوبه شورای اقتصاد موظف بود از زمان ابلاغ این مصوبه، بابت واردات هر کیلو جو 1500 ریال دریافت و به حساب درآمدی قانون بودجه سال 94 کل کشور واریز کند که پس از موافقت با وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر حذف مابهالتفاوت جو وارداتی به منظور حمایت از دامداران، واردکنندگان این محصول از پرداخت آن در انتهای فصل برداشت معاف میشوند.
اثر 20 درصدی لغو تحریمها در صادرات
گروه بازرگانی: جلوگیری از صادرات مواد خام و افزایش صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا و هایتک یکی از برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده که همواره مورد تاکید متولیان تجارت قرار گرفته است. در این راستا سازمان توسعه تجارت از موفقیت و پیشرفت کشور در این زمینه خبر داده است.
بهطوریکه به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت، در سال گذشته 241 قلم کالا به اقلام صادراتی کشور اضافه شدهاند که از تکنولوژی و فناوری بالایی برخوردار بودند. قیمت متوسط هر تن از این اقلام در سالهای گذشته در فهرست اقلام صادراتی کشور قرار نداشتند؛ معادل 1835 دلار بوده که تقریبا چهار برابر قیمت متوسط هر تن کالای صادراتی در سال گذشته (451 دلار) است. این آمارها نشان میدهد کشور در سال 93 موفق شده به سمت صادرات اقلامی روی آورد که از سهم فناوری بالایی برخوردار هستند.
این در حالی است که چندی پیش نیز سازمان توسعه تجارت از کاهش صادرات مواد خام معدنی در سال گذشته خبر داده بود که نشانگر توجه به رویکرد صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر در کشور است.
در این راستا رئیس سازمان توسعه تجارت در گفتوگوی اختصاصی با «دنیای اقتصاد» به بررسی و ارائه آماری که تایید این موضوع را نشان میدهد پرداخته است. ولیالله افخمیراد، در این باره تصریح کرد: با توجه به بررسیها و مطالعاتی که بر اقلام صادراتی کشور در سال گذشته انجام شده، مشاهده میشود که در سال گذشته معادل 241 قلم کالای جدید صادراتی نسبت به سالهای گذشته به فهرست اقلام صادراتی اضافه شده است؛ بهطوریکه ارزش کل این 241 قلم کالا معادل 277 میلیون دلار بوده است.
نامه رئیس اتاق اصناف به معاون رئیسجمهوری
خبرگزاری فارس: رئیس اتاق اصناف با انتقاد از ابلاغ دستورالعمل قیمتگذاری جدید 18 قلم کالا بدون نظر خواهی از اصناف به کوچک شدن سبد غذایی خانوار اشاره کرد و گفت: با وجود عضویت در ستاد تنظیم بازار، نقشی در قیمتگذاری کالاها و کارشناسی مصوبات در این زمینه نداشتیم.
علی فاضلی ابلاغ بخشنامه امکان افزایش قیمت 18 قلم کالای اساسی تا 6 درصد را برای ساماندهی بازرسی و نظارت دانست و افزود: 10 گروه کالایی بخش عظیمی از مجموعه نظارتی را به خود اختصاص داده تا بازرسی را شکایت محور کنیم.
رئیس اتاق اصناف ایران به این نکته اشاره کرد و افزود: عمده این 18 قلم کالا یا وارداتی یا صنعتی و تولیدی است، اما اصناف در بحث قیمتگذاری این کالاها هیچ نقشی ندارند و ما حتی بهعنوان عضو ستاد تنظیم بازار در ترفیع و تعیین قیمت این کالاها حضور نداشتیم و اصلا نظری از اصناف در این زمینه خواسته نشد.
وی با تاکید بر اینکه کار کارشناسی در مورد این قلم کالاها در بدنه غیردولتی انجام نشده افزود: طی نامهای به معاون رئیسجمهوری انتقاداتم را مطرح کردهام، چرا که تمام تصمیمگیریها در بدنه دولت برای بازار و بخش خصوصی بدون حضور این بخش صورت گرفته و این مساله با سیاست دولت که به دنبال سبکسازی بدنه خود دولت است منافات دارد.
وی در مورد نقش لغو تحریمها و تاثیر آن بر رونق کسبوکار اصناف هم گفت: این مساله بهویژه در بخش بنگاههای تولیدی امری زمانبر است و شاید یک سال زمان لازم باشد تا تغییرات در این حوزه ملموس باشد.
واسطه های فولاد حذف شدند، حالا نوبت مس است
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، مهدی کرباسیان با بیان این مطلب اظهار داشت: به منظور حذف واسطه گرهای های مخرب در بازار مس کاتد و هماهنگی های انجام شده با شرکت ملی صنایع مس ایران، از اردیبهشت ماه سال جاری مس کاتد در بازار آزاد به فروش نرسیده و کلیه معاملات این محصول در بورس کالای ایران انجام شده است.
وی در ادامه به تاثیر قابل ملاحظه بورس کالا در بازار فولاد کشور اشاره کرد و یادآور شد: در سال های گذشته متاسفانه بسیاری از بازارها همچون فولاد به دست دلالان افتاده بود و تولیدکنندگان کمترین نفع را از تولید می بردند، اما با پر رنگ شدن فعالیت بورس کالا و قانونمند شدن مبادلات، شرایط بهتری برای بازار این محصولات رقم خورده است؛ البته نمی توان گفت که تعداد واسطه ها به صفر رسیده، ولی خوشبختانه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
کرباسیان ادامه داد: در بازاری که اصل و ذات آن براساس رقابت سالم و شفاف بنا شده است، دوطرف معامله یعنی خریداران و فروشندگان سود می برند، از این رو کمرنگ شدن نقش دولت از قیمت گذاری کالاها و واگذاری کشف قیمت محصولات به بورس کالا، اقتصاد را به سمت رقابتی تر شدن بازارها سوق می دهد.
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: امروز پس از گذشت حدود ۱۲ سال از عمر اولین بورس کالایی کشور (بورس فلزات تهران)، این بازار جایگاه مهمی در اقتصاد کشور پیدا کرده و تاکنون نیز اقدامات خوبی در زمینه کشف واقعی قیمت ها براساس عرضه و تقاضا، اصلاح زیرساخت های معاملاتی و شفافیت فعالیت ها انجام داده است.
مهدی کرباسیان با اشاره به اینکه توسعه بورس کالای ایران سلامت اقتصاد را در پی دارد، افزود: گسترش بورس کالا طی سال های اخیر و عرضه کالاهای متنوع از طریق آن نشان می دهد که بورس کالا می خواهد به بازاری بزرگ تر و بین المللی تبدیل شود که ما در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز طی این سال ها حمایت های لازم را جهت برقراری و پایداری این بورس انجام داده و خواهیم داد.
رییس هیات عامل ایمیدرو به موانع سر راه بورس کالا اشاره کرد و گفت: بنده اعتقاد دارم اگر بورس کالا در میان برخی تولیدکنندگان و فعالان صنایع به جایگاه واقعی خود نرسیده است، این از ضعف یا کم کاری بورس کالا نیست، بلکه هنوز تعدادی از تصمیمگیران، مزیت ها و کارایی بالای بورس کالای ایران را نشناخته و باور نکرده اند؛ از طرفی مشکل تحریم ها، قطع ارتباطات بانکی با سایر کشورها و در پی آن نوسانات نرخ ارز در این روند تاثیر گذار بوده که به زودی با برطرف شدن مشکلات مذکور، جایگاه بورس کالا در اقتصاد ملی و در حوزه بین المللی هم ارتقاء خواهد یافت.