کرباسیان: 400 هزار تن کنسانتره زغال سنگ به ظرفیت کشور افزوده می شود
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان در مراسم امضای رسمی و مبادله قرارداد تجهیز، بهره برداری و فروش محصولات معدنی زغال سنگ خمرود با بیان این مطلب و با ابراز خرسندی از حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی برای توسعه طرح های بخش معدن و صنایع معدنی گفت: معدن خمرود از جمله معادن منحصر به فرد زغال سنگ کشور با ذخیره قطعی 38 میلیون تن و ذخیره زمین شناسی 63 میلیون تن است که با اجرای این طرح، سالانه 750 هزار تن زغال سنگ خام و 400 هزار تن کنسانتره زغال سنگ کک شو به ظرفیت تولید معدنی کشور افزوده می شود.
وی ادامه داد: میزان سرمایه گذاری این طرح، 4000 میلیارد ریال است و با بهره برداری کامل معدن خمرود، یک هزار نفر به طور مستقیم و 4 هزار نفر به طور غیر مستقیم وارد عرصه اشتغال می شوند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه به رغم وجود معادن فراوان زغال سنگ در کشور اما اکتشافات کافی صورت نگرفته است، تصریح کرد: اکنون در این حوزه، تولید با مصرف همخوانی ندارد و با توجه به نیاز سالانه کشور به 4.3 میلیون تن کنسانتره زغال سنگ، چنانچه بخواهیم توسعه فولاد سازی کشور را روی سیستم کوره بلند پیش ببریم، نیاز بیشتری برای تولید زغال سنگ خواهیم داشت. از این رو بود که از نیمه دوم سال 92، توسعه حوزه زغال سنگ مورد توجه جدی قرار گرفت و اعلام فراخوان برای تجهیز معدن خمرود از جمله این فعالیت ها بود.
وی ادامه داد: در منطقه طبس نیز، پروژه های جدید زغال سنگ آغاز شده و قرار است تعدادی فراخوان برای سرمایه گذاری در این منطقه اعلام شود.
صفر نشدن خام فروشی در همه کشورها
کرباسیان با اشاره به اینکه خام فروشی مواد معدنی هیچ گاه به صفر نمی رسد، گفت: کشورهای معدنی نظیر آمریکا، کانادا، برزیل و غیره با توجه به منافع ملی خود علاوه بر فرآوری مواد معدنی با ارزش افزوده بالا، بخشی از مواد معدنی خود را صادر می کنند. چرا که کل محصول تولیدی از مواد معدنی در این کشور قابل مصرف نیست یا در بازارهای داخلی و خارجی نیز خریدار ندارد، اما برای مواد اولیه معدنی تقاضا وجود دارد.
وی ادامه داد: سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو در بخش سنگ آهن، تا حد امکان جلوگیری از خام فروشی و فرآوری مواد معدنی ا ست.
به دنبال فناوری های نو
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به ورود فناوری های نو در حوزه معدن و صنایع معدنی و در نتیجه کاهش مصرف انرژی در آن، گفت: امیدواریم با توافق هسته ای، تحریم های ظالمانه برداشته شود و بتوانیم از فناوری های نو در این حوزه بهره بریم.
وی ادامه داد: در اجلاس اخیر اتریش که برای توسعه سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی ایران با شرکت های اروپایی برگزار شد، مذاکرات موفقیت آمیزی داشتیم و تاکید کردیم علاوه بر استفاده از برترین ماشن آلات، دانش فنی مهندسی آن نیز در اختیارمان قرار گیرد.
حمایت ایمیدرو از بخش خصوصی
علی اصغر پورمند، مدیر عامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، در این مراسم با اشاره به 3 محور در رویکرد «توسعه و سرمایه گذاری» ایمیدرو در مدیریت جدید مشاهده می شود، گفت: نخستین محور، اکتشاف است که در مدیریت جدید فعالیت های زیادی در بخش سنگ آهن و زغال سنگ انجام شده و میزان حفاری ها افزایش یافت. محور دوم، آماده سازی معادن است که ایمیدرو در این زمینه فراخوان زیادی برای به کار گیری بخش خصوصی داد. این اقدام علاوه بر سبک تر کردن حجم فعالیت های دولت، موجب استفاده از ظرفیت بخش خصوصی شده است.
وی ادامه داد: محور سوم، تعامل قانونمند با بخش خصوصی است که طی 2 سال اخیر، این امر به شکل مناسبی صورت گرفته است
یک شرکت معتبر آلمانی برای تامین اعتبار طرح های فولادسازی در ایران مجوز گرفت
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، دکتر مهدی کرباسیان با بیان این مطلب اظهار داشت: یک شرکت معتبر آلمانی پس از حدود 8 ماه مذاکره با ما برای اجرای طرح های فولادسازی در ایران، شرط ما را برای تامین اعتبار طرح ها پذیرفته و در تماس اخیر خود اعلام کرد مجوز لازم را برای این منظور، از کشور متبوعش دریافت کرده است.
وی ادامه داد: این موضوع نشان می دهد که زمینه های حضور سرمایه گذاران اروپایی در کشور رو به بهبودی بوده و تحریم ها در حال کاهش است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به نتایج اجلاس 2 روزه اتریش، تصریح کرد: از جمله موضوعات مطرح در این اجلاس، نحوه مشارکت شرکت های سرمایه گذار اروپایی در ایران بود که تاکید ما بر انتقال دانش فنی و فناوری در کنار فروش ماشین آلات بود. چرا که معتقدیم، ایران از ظرفیت بزرگی برای توسعه برخوردار است و همچون گذشته تمایلی به خرید صرف ماشین آلات نیست.
وی ادامه داد: نکته مثبت در اجلاس مذکور اینکه شرکت های معتبر اروپایی، اطلاعات دقیق حوزه صنعت و معدن و سیستم بانکی ایران را به طور مستقیم از مسئولان مربوطه دریافت کردند. این در حالیست که اختلافات ایجاد شده در گذشته، به این دلیل بود که اطلاعات به طور غیر مستقیم در اختیار سرمایه گذاران قرار می گرفت.
کرباسیان خاطرنشان کرد: در این اجلاس، سیستم بانکی اروپا به ویژه اتریشی ها برای ورود سریع تر جهت تامین اعتبار طرح ها اعلام آمادگی می کردند.
واسطه های فولاد حذف شدند، حالا نوبت مس است
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، مهدی کرباسیان با بیان این مطلب اظهار داشت: به منظور حذف واسطه گرهای های مخرب در بازار مس کاتد و هماهنگی های انجام شده با شرکت ملی صنایع مس ایران، از اردیبهشت ماه سال جاری مس کاتد در بازار آزاد به فروش نرسیده و کلیه معاملات این محصول در بورس کالای ایران انجام شده است.
وی در ادامه به تاثیر قابل ملاحظه بورس کالا در بازار فولاد کشور اشاره کرد و یادآور شد: در سال های گذشته متاسفانه بسیاری از بازارها همچون فولاد به دست دلالان افتاده بود و تولیدکنندگان کمترین نفع را از تولید می بردند، اما با پر رنگ شدن فعالیت بورس کالا و قانونمند شدن مبادلات، شرایط بهتری برای بازار این محصولات رقم خورده است؛ البته نمی توان گفت که تعداد واسطه ها به صفر رسیده، ولی خوشبختانه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
کرباسیان ادامه داد: در بازاری که اصل و ذات آن براساس رقابت سالم و شفاف بنا شده است، دوطرف معامله یعنی خریداران و فروشندگان سود می برند، از این رو کمرنگ شدن نقش دولت از قیمت گذاری کالاها و واگذاری کشف قیمت محصولات به بورس کالا، اقتصاد را به سمت رقابتی تر شدن بازارها سوق می دهد.
رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: امروز پس از گذشت حدود ۱۲ سال از عمر اولین بورس کالایی کشور (بورس فلزات تهران)، این بازار جایگاه مهمی در اقتصاد کشور پیدا کرده و تاکنون نیز اقدامات خوبی در زمینه کشف واقعی قیمت ها براساس عرضه و تقاضا، اصلاح زیرساخت های معاملاتی و شفافیت فعالیت ها انجام داده است.
مهدی کرباسیان با اشاره به اینکه توسعه بورس کالای ایران سلامت اقتصاد را در پی دارد، افزود: گسترش بورس کالا طی سال های اخیر و عرضه کالاهای متنوع از طریق آن نشان می دهد که بورس کالا می خواهد به بازاری بزرگ تر و بین المللی تبدیل شود که ما در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز طی این سال ها حمایت های لازم را جهت برقراری و پایداری این بورس انجام داده و خواهیم داد.
رییس هیات عامل ایمیدرو به موانع سر راه بورس کالا اشاره کرد و گفت: بنده اعتقاد دارم اگر بورس کالا در میان برخی تولیدکنندگان و فعالان صنایع به جایگاه واقعی خود نرسیده است، این از ضعف یا کم کاری بورس کالا نیست، بلکه هنوز تعدادی از تصمیمگیران، مزیت ها و کارایی بالای بورس کالای ایران را نشناخته و باور نکرده اند؛ از طرفی مشکل تحریم ها، قطع ارتباطات بانکی با سایر کشورها و در پی آن نوسانات نرخ ارز در این روند تاثیر گذار بوده که به زودی با برطرف شدن مشکلات مذکور، جایگاه بورس کالا در اقتصاد ملی و در حوزه بین المللی هم ارتقاء خواهد یافت.